Представник ХНМУ взяв участь у фаховій дискусії

Події
29.02.2024

28 лютого 2024 р. у Києві за ініціативою Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України спільно з Бюро ВООЗ в Україні відбулася фахова дискусія «Трансформація психіатричної допомоги: кроки до розбудови амбулаторної допомоги».

До участі у заході долучився перший проректор з науково-педагогічної роботи ХНМУ Максим Хаустов.
Фахова дискусія проходила в рамках впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. Ця програма має на меті забезпечити населення доступною психосоціальною підтримкою та впроваджує новий стратегічний підхід до ментального здоров’я.

У ході дискусії фахівці обговорили необхідність створення у закладах охорони здоров’я моделі Центрів ментального здоров’я – як базового підрозділу для забезпечення надання спеціалізованих амбулаторних послуг з психічного здоров’я.

У межах обговорення також було розглянуто питання розвитку Центру психічного здоров’я у ХНМУ з подальшою імплементацією в освітній процес. Крім того, розширення діяльності Центру призведе до деінституціоналізації спеціалізованої психіатричної допомоги та наблизить її до світових стандартів.