Представник ХНМУ – учасник актуальної зустрічі

18 липня 2024 р. відбулася зустріч щодо обговорення впровадження програми з подолання прогалин в системі психічного здоров’я (mhGAP) в медичну освіту. Харківський національний медичний університет на заході представляв директор Центру психічного здоров’я Володимир Коростій.

Під час заходу пан Володимир акцентував увагу на важливості збереження основних принципів програми mhGAP, а саме: поваги, довіри, нестигматизованого ставлення до людини в стані психічного розладу.

На зустрічі від імені ХНМУ пан Володимир озвучив ініціативу – вже зараз взяти активну участь в пілотуванні і впровадженні елементів програми у навчальний процес університету. Адже впровадження mhGAP – це не тільки навчання відповідних компетенцій, але й можливість розбудови покрокової екосистеми психічного здоров’я ХНМУ.

Довідка

Пілотний проєкт відбуватиметься в 2024/25 навчальному році в столичних медичних закладах вищої освіти. У цей період продовжуватиметься обговорення методології з представниками всіх університетів. Впровадження програми в інших медичних університетах відбудеться в 2025/2026 навчальному році.