Підсумки з’їзду Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»

Події
11.10.2021

Команда ХНМУ взяла участь у з’їзді пілотних закладів Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти», який проходив з 6 по 9 жовтня у Львові.

До складу представників медичного вишу увійшли проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина, директор ННІ ЯО Ігор Завгородній, заступниця директора ННІ ЯО Інна Чухно, в.о. директора Симуляційного центу Микола Бітчук та завідувачка кафедри медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії Юлія Волкова.

Завдяки плідній роботі учасники приділили багато уваги активностям, які вдалося та не вдалося реалізувати протягом останнього року роботи в проєкті. Опрацювали досягнення в розвитку стимуляційного навчання пілотних закладів та плани розвитку лабораторій клінічних навичок, виділили найближчі задачі й послідовні кроки на цьому шляху.

Цікавими та корисними були активності при детальному ознайомленні з історією успіху ініціативи Групи рівних, досвідом і планами ЗВО в цьому напрямі. Учасники обговорили передумови, проблеми та перспективи створення майстерні «Людяність та емпатія в роботі медика».

Координатор розвитку послуг у громадах Україно-Швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України» детально розказав про стан справ у сфері надання послуг з охорони психічного здоров’я.

Значна увага була приділена заходам з розвитку та популяризації сімейної медицини та професії сімейного лікаря в Україні.

З керівником секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайлом Винницьким говорили про перспективи медичної акредитації у сфері вищої медичної освіти. Учасники й учасниці ще раз почули про суттєву різницю між силабусом й робочим тематичним планом (РТП) і навіть мали змогу попрактикуватися й оцінити свої дисципліни за Таксономією Блума.

В цілому тематика та проблематика роботи з’їзду фокусувалася на різних аспектах забезпечення розвитку вищої медичної освіти з метою подальшого вдосконалення та підвищення якості медичної допомоги в країні.

Дякуємо організаторам та учасникам за цікаві та корисні заходи, ідеї, активності, допомогу і натхнення. Крокуємо далі на шляху розвитку медичної освіти та покращання якості освітньої діяльності в нашому університеті.