Підсумки вступної кампанії – 2021

17 серпня завершилася вступна кампанія – 2021 у Харківському національному медичному університеті.

Протягом вступної кампанії до Приймальної комісії ХНМУ надійшло 3 790 заяв, з них в електронному вигляді – 3 588, що складає майже 95 % загальної кількості. Загальний конкурс на місця державного замовлення склав 5,1 заяви на одне місце. Прохідний бал на місця державного замовлення на спеціальність «Стоматологія» (ОС «Магістр») склав 197,884, на спеціальність «Медицина» (ОС «Магістр») – 185,584, на спеціальність «Педіатрія» (ОС «Магістр») – 181,576.

Уже другий рік поспіль відкрито набір на місця державного замовлення за спеціальностями «Фізична терапія, ерготерапія» та «Технології медичної діагностики та лікування». Прохідний бал на спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія» (ОС «Бакалавр») склав 183,498 та на спеціальність «Технології медичної діагностики та лікування» (ОС «Бакалавр») – 178,704.

На місця навчання за державним замовленням до ХНМУ зараховано 398 вступників. За першим пріоритетом рекомендовано до зарахування на навчання за бюджетним фінансуванням 89,4% вступників, що говорить про топові рейтингові позиції ХНМУ серед вступників з високими результатами ЗНО. Серед вступників, які вступили на місця державного замовлення, 10% мають конкурсний бал 195,0 та вище, що свідчить про високий рівень підготовки майбутніх лікарів. На умовах контракту вступило 287 вступників.

Серед першокурсників за освітнім ступенем «Магістр» на базі повної загальної середньої освіти зараховано 484 особи.

За освітнім ступенем «Магістр» на базі базової та повної вищої освіти за спеціальностями «Медсестринство», «Технології медичної діагностики та лікування», «Публічне управління та адміністрування», «Освітні, педагогічні науки», «Громадське здоров’я» та «Фізична терапія, ерготерапія» вступило 80 студентів.

Набирають популярності спеціальності бакалавратного ступеня «Технології медичної діагностики та лікування», «Фізична терапія, ерготерапія» та «Соціальна робота», на які було надано 656 заяв та зараховано 66 студентів, 8 з яких на місця державного замовлення. Загальний конкурс на ці спеціальності склав 3,28 заяви на одне місце.

Активно подавали документи до ХНМУ для вступу випускники медичних коледжів, які мали можливість продовжити навчання за спеціальностями «Медсестринство» та «Технології медичної діагностики та лікування» за ступенем освіти «Бакалавр», на які зараховано 46 студентів (з яких 5 – за державним замовленням). Більшою мірою вступники, які вже мають освіту молодшого спеціаліста, обирають заочну форму здобуття освіти, що дозволяє їм без відриву від основного місця роботи підвищувати професійну кваліфікацію.

Традиційно широкою є географія першокурсників, серед зарахованих в 2021 році є представники майже всіх регіонів України. Найбільше представлені Харківська – 358 осіб та прилеглі області, Донецька – 108, Дніпропетровська – 45, Луганська – 41, Полтавська –30, Сумська – 24, Запорізька – 25, Херсонська – 17, Кіровоградська – 9, є представники Хмельницької, Черновецької, Львівської, Одеської, Миколаївської, Житомирської, Черкаської та інших областей.

У цілому до університету цього року зараховано 684 вступники.

Вітаємо всіх першокурсників та бажаємо їм успіхів та наснаги в навчанні!

Наразі продовжується прийом вступників, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу. Освітні центри ХНМУ «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» будуть працювати до 24 вересня 2021 року.