Підсумки вступної кампанії

Вітаємо першокурсників з приєднанням до дружньої родини студентів Харківського національного медичного університету!

Незважаючи на продовження воєнного стану в країні, до Приймальної комісії ХНМУ надійшло 2278 заяв, на 18,2% більше, ніж у 2022 році.

У 2023 році до лав першокурсників Харківського національного медичного університету на місця державного замовлення зараховано 379 вступників, що на 11,5% більше, ніж минулого року. На основі повної загальної середньої освіти на ОС магістра, спеціальність «Медицина» зараховано 379 вступників, на спеціальність «Педіатрія» – 12 вступників, «Стоматологія» – 4 вступники. На місця навчання за кошти державного бюджету на спеціальності ступеня освіти «бакалавр» «Технології медичної діагностики та лікування зараховано 5 вступників. Цього року особливим попитом користувалася спеціальність «Терапія та реабілітація», на яку було збільшено кількість місць державного замовлення, тому за цим напрямком було зараховано 36 вступників (з них 3 переведено з контракту на бюджет) на ОС бакалавра на основі 11 класів та 31 вступник на ОС магістра на основі диплома бакалавра. Серед першокурсників за освітнім ступенем «Магістр» на основі повної загальної середньої освіти зараховано 461 особа, з них 154 на місця навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб. При цьому найбільше (122 студенти) було зараховано на спеціальність «Стоматологія» на місця навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Активно подавали документи до ХНМУ випускники медичних коледжів, які мали змогу продовжити навчання за спеціальностями «Медсестринство» та «Технології медичної діагностики та лікування» за ступенем освіти «бакалавр», на які зараховано 77 студентів. Більшою мірою вступники, які вже мають освіту ОС молодшого спеціаліста або ОПС фахового молодшого бакалавра, обирають заочну форму здобуття освіти, що дозволяє їм без відриву від основного місця роботи підвищувати професійну кваліфікацію. Також випускники медичних коледжів цього року мали змогу вступити до університету на ІІ курс для здобуття ОС «магістр» за спеціальностями «Медицина» та «Стоматологія». На ці спеціальності було зараховано 36 вступників.

За освітнім ступенем «магістр» на основі базової та повної вищої освіти за спеціальностями «Медсестринство», «Технології медичної діагностики та лікування», «Публічне управління та адміністрування», «Освітні, педагогічні науки» та «Терапія та реабілітація» зараховано 96 студентів, з них 31 – на місця навчання за кошти державного бюджету на спеціальність «Терапія та реабілітація». Цього року вступники мали можливість вступати за ваучерами, які надавалися Центрами зайнятості. До ХНМУ за ваучерами всього вступило 16 осіб, з них 14 на ОС бакалавра (13 – на спеціальність «Медсестринство», 1 – на спеціальність «Технології медичної діагностики та лікування») та 2 на ОС магістра, на спеціальність «Технології медичної діагностики та лікування» на основі ОС бакалавра.

Попри воєнний стан, запроваджений у країні, вступна кампанія – 2023 в ХНМУ проходила злагоджено та ефективно. Для створення безпечних умов для всіх учасників вступу роботу Приймальної комісії університету було максимально цифровізовано: вступники мали змогу дистанційно подавати заяви, складати вступні випробування та виконувати вимоги до зарахування. У Приймальній комісії ХНМУ працював консультаційний центр для надання допомоги вступникам щодо створення електронних кабінетів, подання електронних заяв та підтвердження місця навчання.

У цілому до університету цього року зараховано 735 вступників, що на 21,7% більше порівняно з минулим роком.

Вітаємо всіх першокурсників та бажаємо їм успіхів і наснаги у навчанні!

За матеріалами Приймальної комісії