Перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 04.10.2021 №2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.

Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, на виконання ст.12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

 

Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб»

Стаття 12. Профілактичні щеплення

… Працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов’язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов’язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт. Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти інших відповідних інфекційних хвороб, встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

{Частина друга статті 12 із змінами, внесеними згідно із Законом № 5460-VI від 16.10.2012}

 

Звертаємо увагу, що працівники університету, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595, не підлягатимуть обов’язковій вакцинації та мають надати до відділу кадрів відповідні підтверджуючі документи.

Працівники сфери освіти щодня контактують з багатьма студентами та колегами, тому ризик інфікування на COVID-19 є надзвичайно великий. Створення безпечного освітнього середовища є пріоритетним завдання для закладів освіти, що дозволить захистити та зберегти життя і здоров’я всім учасникам освітнього процесу та їхнім близьким.

Шановні колеги, адміністрація університету повторно звертає вашу увагу на необхідність проходження щеплення проти COVID-19. На сьогодні вакцинація є найбільш дієвим засобом протидії розповсюдження та попередження ускладнень коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадуємо, що співробітники та вітчизняні здобувачі освіти університету можуть пройти щеплення щоденно, з понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 16.00 на базі кабінету вакцинації НДІ гігієни праці та професійних захворювань ХНМУ за адресою: м. Харків, вул. Трінклера 6, 1-й поверх.

Крім того, щеплення від COVID-19 доступне у будь-якому зручному для вас пункті чи центрі вакцинації за переліком.