Пам’ятаємо, шануємо, вклоняємося

Світлої пам’яті Олексія Миколайовича Різниченко (30.06.1994–27 .09.2022)

27 вересня 2022 року під час звільнення міста Лиман загинув випускник Харківського національного медичного університету Олексій Миколайович Різниченко, який закінчив виш у 2017 році.

З самого першого дня війни Олексій став на захист України. У травні 2022 р. він був призначений начальником медичного пункту 66-ї ОМБр. Олексій врятував сотні життів українських бійців, а також надавав медичну допомогу мешканцям звільнених територій. Під час одного з виїздів для евакуації поранених його БТР наїхав на міну, що призвело до несумісних з життям травм.

Колектив Харківського національного медичного університету висловлює щире співчуття рідним, близьким та побратимам Олексія. Світла пам’ять про справжнього героя та патріота своєї країни назавжди збережеться у наших серцях!

 


Світлої пам’яті Єгора Валерійовича Желніна (11.01.1975–17.08.2023)

Єгор Желнін – випускник стоматологічного факультету Харківського національного медичного університету, який він закінчив з відзнакою.

Після закінчення вишу Єгор працював хірургом-стоматологом, а останні три роки життя він працював доцентом кафедри стоматології ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Він був небайдужою людиною, відповідальним, чуйним, завжди усміхненим та щирим другом, колегою, сім’янином, його поважали учні, колеги та друзі.

Єгор Желнін був капітаном медичної служби ЗСУ у запасі, вступив до лав територіальної оборони Харківщини у перший день широкомасштабного російського вторгнення.

Він мужньо боронив нашу волю та героїчно загинув 17 серпня 2023 року на Бахмутському напрямку.

Колектив університету глибоко сумує за загиблим та висловлює слова підтримки і щирого співчуття родині загиблого, друзям і колегам.

Схиляємо голови у глибокій скорботі й вшановуємо пам’ять справжнього патріота і мужнього сина своєї країни! Герої не вмирають!


Світлої пам’яті Владислава Вадимовича Титаренка (13.09.1994–05.08.2023)

Владислав Титаренко закінчив Харківський національний медичний університет у 2018 р. з відзнакою, обравши для себе спеціальність хірурга. Він був світлою і чуйною людиною, усміхненим і щирим другом.

Владислав загинув при бомбардуванні Куп’янського пункту переливання крові, виконуючи свій професійний обов’язок і рятуючи життя нашим військовим. Пішов з життя молодий, розумний, кмітливий, справжній фахівець, який обрав хірургію за покликом серця і нікому не відмовляв у допомозі.

Колектив медичного вишу сумує з приводу загибелі свого випускника та висловлює слова підтримки і щирі співчуття родині загиблого, його друзям і колегам.

Низький уклін і наша шана герою! Слава Україні!


Світлої пам’яті Андрія Мельника (24.01.1990–5.05.2023)

У Бахмуті під час виконання бойового завдання загинув військовий Андрій Мельник.

Андрій закінчив Харківський національний медичний університет, отримав професію лікаря-стоматолога. До Збройних сил України він долучився з початку повномасштабного вторгнення. Служив бойовим медиком, заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення 2-ї стрілецької роти.

Андрій був творчою, харизматичною, чуйною, щирою і безмежно талановитою людиною. Хлопець захоплювався музикою, був гітаристом і вокалістом, мав дивовижний дар до створення власної авторської музики.

Ректорат та колектив Харківського національного медичного університету висловлюють щирі співчуття родині, друзям та колегам Андрія. Він залишиться в нашій пам’яті як добрий товариш і надійний друг, прекрасний чоловік і син.

Схиляємо голови у глибокій скорботі й вшановуємо пам’ять справжнього патріота і мужнього сина своєї країни!

Фото: Костянтин Козак Новаленко


Світлої пам’яті Ігоря Олеговича Філімонова (1991–2023)

На початку 2023 року в бою під Бахмутом загинув медик-стрілець, сержант ЗСУ Ігор Олегович Філімонов.

Ігор навчався на IV медичному факультеті Харківського національного медичного університету протягом 4-х років. Закінчити медичний виш йому завадила російська агресія, яка розпочалася в 2014 році, й Ігор став на захист нашої держави.

За свою військову відвагу і звитягу Ігор нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», медалями «Учасник бойових дій», «За оборону рідної держави», «За жертовність і любов до України», медаллю святого великомученика Юрія Переможця та нагрудним знаком «За відвагу в службі».

Колектив університету глибоко співчуває родині, друзям, колегам та бойовим товаришам загиблого. Ігор Філімонов був справжнім героєм і поліг в бою, захищаючи суверенітет і незалежність нашої країни.

Низький уклін і наша шана герою! Слава Україні!


Світлої пам’яті Євгена Волкова (1987–2023)

Євген Волков у 2010 році закінчив ІІІ медичний факультет («Педіатрія») Харківського національного медичного університету.

Євген був добрим, веселим і щирим. Після закінчення медичного вишу працював медиком Дергачівського відділення швидкої допомоги, а у 2019 році пішов захищати Батьківщину в зоні ООС.

12 січня 2023 року Дергачівщина попрощалася з Євгеном Волковим, начальником медичного пункту 22-го Окремого мотопіхотного батальйону, який трагічно загинув внаслідок російського ракетного удару на одному з напрямків фронту. Євгену Волкову було 35 років.

Колектив медичного університету пишається своїм випускником та вшановує його світлу пам’ять. Ми глибоко співчуваємо родині загиблого, його друзям та побратимам.
Пам’ять про хоробрість Євгена, його любов до людей, готовність прийти на допомогу завжди залишиться у наших серцях.


 

Світлої пам’яті Владислави Валентинівни Черних (28.06.1994–28.12.2022)

28 грудня під час виконання бойового завдання загинула медикиня, випускниця Харківського національного медичного університету Владислава Валентинівна Черних.

Владислава закінчила медичний університет у 2017 році з відзнакою. Вона навчалася з великим запалом, була принциповою та мала велику силу волі. Про це свідчить її бажання від початку російської агресії стати до лав добровольчого підрозділу «Хартія», щоб бути там, де вона зі своїми знаннями та вміннями може зробити найбільше для своєї країни.

Колектив медичного університету пишається своєю випускницею та вшановує її світлу пам’ять у своїх серцях назавжди. Ми глибоко співчуваємо родині загиблої, сім’ї почесного ректора НФаУ Валентина Петровича Черних, друзям, колегам та бойовим товаришам, а також колективу Національного фармацевтичного університету, аспіранткою якого вона була.

Вічна пам’ять вірній і гідній дочці українського народу Владиславі Черних, яка загинула за свободу і незалежність своєї Батьківщини!