П’ятий етап вакцинації проти COVID-19.

Шановні співробітники університету!

У зв’язку з нестабільною епідемічною ситуацією в України та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2», в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 №787 щодо обов’язкової умови для проведення освітньої діяльності при погіршенні (переході регіону в жовту, помаранчеву чи червону зони) епідемічної ситуації наявності повної вакцинації у педагогічних, науково-педагогічних та інших співробітників закладів освіти,  для забезпечення протиепідемічного режиму та з метою запобігання  поширення COVID- 19 в університеті, повідомляємо про необхідність пройти вакцинацію від  COVID-19 всім співробітникам університету до початку навчального року.

У разі погіршення протиепідемічного режиму допуск до робочого місця буде надано за наявності інформації про вакцинацію або щотижневого  негативного тесту ПЛР на COVID-19.

Станом на 02.08.2021 пройшли повну  вакцинацію лише 518 співробітників університету, що становить 25,3%.

Шановні керівники кафедр та структурних підрозділів університету, з метою підготовки до навчального року просимо Вас до 1 вересня 2021 року забезпечити явку до кабінету вакцинації співробітників вашого підрозділу (кафедри) для проведення щеплення.

Шановні здобувачі освіти!

В Україні триває п’ятий етап вакцинації проти COVID-19, під час якого вакцинуються усі бажаючи, у тому числі особи молодого віку та іноземні громадяни, які на законних підставах перебувають в Україні.

У зв’язку з нестабільною епідемічною ситуацією в України щодо поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою підготовки до навчального року та запобігання зростання захворюваності на COVID-19 серед  учасників навчального процесу, пропонуємо всім здобувачам освіти пройти вакцинацію від  COVID-19 до початку навчального року.

На сьогодні вакцинація є найбільш дієвим засобом протидії розповсюдження та попередженню ускладнень коронавірусної хвороби COVID-19.

ХНМУ спільно з Департаментом охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації організовано проведення щеплень для співробітників та вітчизняних здобувачів освіти університету, які відбуваються щоденно, з понеділка по п’ятницю, з 9-00 до 16.00 на базі кабінету вакцинації НДІ гігієни праці та професійних захворювань ХНМУ за адресою: м. Харків, вул. Тринклера 6, 1-й поверх. Для проходження вакцинації при собі необхідно мати  паспорт громадянина України.

На сьогодні вакцинація відбувається зареєстрованими ВООЗ вакцинами:

Pfizer-BioNTech з 9.00-12.00 (за наявності достатньої кількості доз в день проведення щеплення);

Moderna з 12.00-14.00 (за наявності достатньої кількості доз в день проведення щеплення);

CoronaVac з 14.00-16.00 (за наявності достатньої кількості доз в день проведення щеплення).

Заступник голови робочої групи з оперативного моніторингу ситуації стосовно коронавірусної хвороби COVID-19, проректор з науково-педагогічної роботи Юрій Резуненко