«Ніч науки» у медичному – захоплює і вражає!

Події
20.09.2021

Харківський національний медичний університет радо відкрив свої двері для всіх бажаючих взяти участь в акції «Ніч науки в Харкові», яка проходила 18 вересня.

Захід розпочався на сходах головного корпусу нашого університету і відкрив його проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов: «Шановні харків’яни! Дуже приємно, що ви починаєте свою екскурсію до науки саме з медичного університету. Медицина – це завжди цікаво та корисно, тому що кожен з нас опікується своїм здоров’ям. І я упевнений, що ви також хоче знати, як функціонує наш організм. Крім того, для багатьох з вас цікаво побачити світ очима лікаря. Наш університет протягом Ночі науки надасть вам таку змогу, і ми із задоволенням запрошуємо вас долучитися до прекрасного світу медицини!». Гостей медичного вишу також привітав заступник голови Харківської районної державної адміністрації, випускник ХНМУ Андрій Андрєєв.

Уже за традицією медичний виш продемонстрував усім охочим свої найцікавіші наукові розробки та ознайомив з основними напрямками професійної підготовки лікаря. Під час наукового свята відвідувачі змогли особисто провести медичні маніпуляції на фантомах, відкрити для себе традиційну медицину країн Африки та Близького Сходу, а також взяти участь у конкурсах і вікторинах й отримати подарунки.

Довідка

Масштабний освітній проєкт – «Ніч науки» – цього року відбувся в Харкові всьоме. Діти, школярі і дорослі отримали можливість познайомитися з діяльністю 15 харківських вишів і планетарію, проєктами молодих учених, стати учасниками наукових експериментів і дискусій.

«Ніч науки» проводиться, починаючи з 2013 року, і є володарем престижної нагороди в категорії «Кращий освітній проєкт» в конкурсі країн Східної Європи.