Необхідно розвивати освітній потенціал Харківщини

5 квітня голова Харківської ВЦА Олег Синєгубов під час зустрічі з ректорами університетів зазначив, що необхідно зберегти статус Харківщини як освітньої столиці України, адже сьогодні головне завдання, попри війну, розвивати освітній потенціал області.

«Ми вже проводимо спільні наради з Офісом Президента, Кабміном, аналізуємо пошкодження інфраструктури, розробляємо пріоритетність відновлення», – зазначив Олег Синєгубов.

Він також закликав ректорів напрацювати спільні пропозиції до профільного Міністерства щодо преференцій для закладів вищої освіти Харківського регіону. До обговорення цього вкрай важливого питання долучився й ректор медичного вишу Валерій Капустник.

Підсумовуючи результати зустрічі, очільник Харківської обласної військової адміністрації наголосив, що у місті планується створити єдиний орган на базі одного з вишів, який буде опрацьовувати пропозиції для подальшого спільного звернення до Уряду. І важливо, що ці ініціативи будуть верифіковані всіма закладами освіти області. Адже найголовніше завдання на сьогодні – це зберегти освітянські кадри, талановитих студентів та відновити зруйновану окупантами матеріально-технічну базу.