На базі УСЦ надають допомогу дітям ВПО

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну велика кількість біженців та вимушено переміщених осіб з районів та прифронтових міст, де ведуться бойові дії, знайшли свій прихисток у Харкові.

Велику частину серед переселенців становлять діти, які потребують надання кваліфікованої стоматолого-гігієнічної допомоги. Тому з 3 липня цього року на базі Університетського стоматологічного центру почала діяти програма безкоштовної допомоги дітям переселенців за ініціативою керівництва Центу у тісній взаємодії з волонтерською організацією Миколи Маслова. Великий внесок у можливість її існування внесли благодійники – як Алла Педченко, яка проживає в Америці. За рахунок коштів пані Алли відбувається закупівля медичних стоматологічних матеріалів.

За весь період існування програми дитяча лікарка-стоматологиня Вікторія Лобода, яка теж є переселенкою з м. Бахмут, прийняла 247 дітей. Крім того, у Центрі задля створення комфортних умов лікування маленьких пацієнтів встановили плазму, де демонструються мультиплікаційні фільми та інші цікавинки для дітей різного віку.

Програма діє і сьогодні. Всі, хто потребують кваліфікованої стоматологічної допомоги, можуть звертатися до Університетського стоматологічного центру.