Музей історії ХНМУ взяв участь у Міжнародній раді

Події
03.10.2022

29 вересня Міжнародна рада музеїв провела онлайн-конференцію. Її головною метою стало висвітлення для міжнародної спільноти низки проблем, з якими стикнулися музеї України під час війни. Засідання проводили екс-голова Комітету університетських музеїв та колекцій Марта Лоуренсо (Португалія), його теперішній очільник Ендрю Симпсон (Австралія) та доцентка кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка» Світлана Муравська.

До роботи конференції долучилися співробітники університетських музеїв Харкова, Одеси, Нежина, Києва, Херсона, Львова, Варшави, а також інші члени Міжнародної ради музеїв. Виступи присутніх дали можливість представити сучасне положення університетських музеїв України, окремі з яких, на жаль, зазнали руйнувань, а також окреслили цілий ряд питань, у вирішенні яких може допомогти Міжнародна рада.

Колектив нашого музею також взяв участь у конференції. Виступ зберігачки фондів Олени Семененко був присвячений особливостям роботи музею в умовах воєнного часу, а також питанням організації його практичної діяльності стосовно збереження музейних експонатів і матеріалів.

Хочемо висловити подяку організаторам та учасникам цього заходу за цікаві виступи, хоч привід для його проведення був, на жаль, зовсім невеселий.