Міжнародний день студентського спорту в ХНМУ

Події
23.09.2021

Щорічно 20 вересня в Україні відзначається Міжнародний день студентського спорту. До цього свята долучилися й студенти та викладачі Харківського національного медичного університету підтвердивши, що рухомий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою і оптимізму, здоров’я та довголіття.

У цей день в спортивному залі університету відбулися спортивні змагання з жиму лежачи, в яких взяли участь 24 здобувачі освіти та 10 викладачів вишу. Вітаємо факультети, що набрали максимальну кількість балів та посіли призові місця:

І місце – IV медичний факультет.

ІІ місце – III медичний факультет.

ІІІ місце – I медичний факультет.

В особистому заліку були відзначені: Роман Момот та Маргарита Гаугрова – IV медичний факультет, Володимир Найда – I медичний факультет, Микола Тіняєв та Євген Юрко – III медичний факультет.

Довідка

Рішенням 8-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (2015 рік, м. Париж), 20 вересня оголошено Міжнародним днем студентського спорту. Свято відзначається у багатьох країнах світу. За рішенням комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно із Спортивною студентською спілкою України, святкування Міжнародного дня студентського спору проводиться з 2017 року із залученням значної кількості студентів з різних закладів вищої освіти одночасно по всій території України.