Міжнародна конференція з питань психічного здоров'я

Події
02.02.2024

Жорстока агресивна війна, розв’язана росією проти України, не лише залишила незліченну кількість людей з фізичними травмами, що змінили їхнє життя, але й завдала незмірних психологічних ран. Комплексний підхід до фізичного та психологічного відновлення формує важливий фундамент для розбудови потенціалу в усіх аспектах майбутньої відбудови України. Крім того, стійкість може бути посилена шляхом створення надійної та доступної системи послуг з охорони психічного здоров’я та формування культури самодопомоги при психічних захворюваннях.

Ці дві теми є фундаментальними елементами Всеукраїнської програми охорони психічного здоров’я, яку підтримує перша леді України Олена Зеленська. Для подальшого зміцнення та підтримки цих зусиль до Берліна були запрошені українські, німецькі та міжнародні експерти з питань психічного здоров’я, психосоціальної підтримки та реабілітації. Представниками Харківського регіону стали директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов та директор Центру психічного здоров’я ХНМУ Володимир Коростій.

Конференція з питань охорони здоров’я проходить 1 та 2 лютого 2024 р. в берлінській лікарні BG Unfallkrankenhaus та нещодавно відкритому конференц-центрі на Мауерштрассе в Берліні. Захід організований у співпраці з пані Ельке Бюденбендер, дружиною Президента Федеративної Республіки Німеччина, Федеральним міністерством охорони здоров’я, Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку спільно з Charité – Universitätsmedizin Berlin та BG Kliniken, які підтримуються програмою фінансування Hospital Partnerships.

Програма конференції дуже насичена як пленарними засіданнями, так і воркшопами. Усі учасники відзначають важливість та актуальність розглянутих проблем та висловлюють сподівання на подальшу співпрацю.