Міністр охорони здоров’я України відвідав ХНМУ

26 листопада до Харківського національного медичного університету в рамках робочого візиту завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Віктор Кирилович ознайомився з роботою медичного вишу та провів зустріч зі студентами-старшокурсниками.

Ректор університету Валерій Капустник, звертаючись до студентів, зазначив, що в нашому університеті непересічна подія, адже ми маємо змогу привітати та послухати Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, а також поставити йому питання, які сьогодні цікавлять студентство.

Зі свого боку пан Міністр наголосив: «Зазвичай мене запрошують до вишів, щоб прочитати лекцію, проте сьогодні я лише хочу відповісти на питання, які цікавлять студентів. Ми змінюємо нашу систему охорони здоров’я, повертаємо довіру до медичного працівника та держави в першу чергу, тому передбачили збільшення заробітної плати для кожного лікаря. Ми змінили підходи до інтернатури – передбачили рейтинговий розподіл на спеціальності, які потрібні державі для того, щоб система охорони здоров’я стабільно розвивалася. Також ми модернізуватимемо лікарні, щоб вони були комфортні як для пацієнта, так і для лікаря, закупатимемо сучасне медичне обладнання. Це наша стратегія, яка буде реалізована за вашої підтримки».

У ході спілкування очільник МОЗУ відповів на питання студентів щодо нових умов проходження навчання в інтернатурі та подальшого реформування медичної галузі в цілому. «Я знаю, що ви навчаєтеся для того, щоб розвивати Україну, щоб зробити її самодостатньою як у фармацевтичному секторі, так і в секторі охорони здоров’я. Наші лікарі – це люди із золотими руками – про це знає увесь світ. Сподіваюся, що наше спілкування принесе лише позитивні емоції та усвідомлення своєї місії. Чекаємо на вас у нашій системі!».

Також Віктор Ляшко вручив професоркам Тетяні Чумаченко та Катерині Юрко Подяки від Міністерства охорони здоров’я за вагомі досягнення у професійній діяльності та сумлінну працю. Крім того, вони отримали від Міністра білі парасольки. Пан Ляшко прокоментував це так: «У всесвітній організації охорони здоров’я та у нас є символ – разом із подяками та грамотами ми даруємо парасольки. Вони символізують універсальний доступ до послуг охорони здоров’я, бо ми медики – як парасольки: маємо захистити всіх: закрити від негод, надати допомогу та врятувати кожного, хто звернеться до нас». Наостаннє Міністр побажав усім міцного здоров’я та висловив сподівання на наступну зустріч у червні.

Під час візиту Віктор Ляшко детально ознайомився з організацією роботи вишу та його матеріально-технічною базою, відвідавши музей історії ХНМУ, Наукову бібліотеку та Симуляційний Центр ННІ якості освіти.