Круглий стіл з питань академічної доброчесності

Події
29.12.2021

23 грудня в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Порівняння правил оформлення наукових робіть в Україні і за кордоном», організований Науковою бібліотекою спільно з сектором оцінки якості освіти Студентської ради ХНМУ.

Спікерами заходу стали директорка бібліотеки Ірина Киричок, проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов, студентки II медичного факультету Хадіджа Абдуллаєва та Анастасія Тунік, а також завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Світлана Кравченко. До дискусії долучилися співробітники Наукової бібліотеки – заступниця директорки з ІТ Тетяна Павленко та завідувачка сектора інформаційно-аналітичної роботи Ольга Куц, а також студенти.

Обговорювали правила оформлення робіт, використання менеджерів цитувань, шукали відповіді на питання: чим тези відрізняються від наукової статті; публікації з якої теми враховуються для захисту дисертації на доктора філософії; який стиль обрати для оформлення списку літератури; як правильно оформити посилання на електронне джерело? Чи потрібно перекладати цитати у тексті; чи обов’язково використовувати менеджери цитування і який з них найкращий та багато інших.

Усього захід зібрав майже 70 осіб, атмосфера була доброзичливою і сприяла плідній дискусії.