Круглий стіл щодо порад науковцю-початківцю

Події
04.10.2022

3 жовтня в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Як і навіщо брати участь у наукових конференціях: поради початківцю», організований Науковою бібліотекою спільно із сектором оцінки освіти студентського самоврядування.

Модераторками заходу стали директорка бібліотеки Ірина Киричок та студентка IV медичного факультету Нонна Аленчик. У вступному слові до учасників Ірина Киричок зазначила, що участь у наукових конференціях є невід’ємною складовою навчання сучасного студента, а Нонна Аленчик підкреслила зацікавленість студентів у таких заходах і, в першу чергу, тієї частини студентства, яка планує наукову кар’єру.

До уваги учасників були представлені доповіді студентів і співробітників Наукової бібліотеки, а саме: «Все що потрібно знати про конференції» (Вікторія Таненя, IV медфакультет), «Публікація тезисів та статей у рамках міжнародних наукових конференцій» (Альона Хохлова, IV медфакультет), «На допомогу науково-дослідній роботи студентів: деякі практичні аспекти» (Світлана Кравченко, зав. інформаційно-бібліографічного відділу НБ), «Дитячі секрети дорослої презентації: ключові моменти підготовки виступу» (Тетяна Павленко, заст. директорки НБ з ІТ).

Після доповідей співробітники бібліотеки разом з іншими учасникам круглого столу шукали відповіді на питання, що хвилюють майбутніх науковців, а саме: Як знайти конференцію для участі? Чи є обов’язковою перевірка робіт на наявність текстових запозичень? Скільки коштує участь у конференціях і як не стати жертвою шахраїв? Чи є обов’язковим індекс УДК і як правильно його поставити? тощо.

Круглий стіл, до якого змогли приєднатися майже 30 осіб, пройшов цікаво, дискутабельно і в дружній атмосфері!

Детально на сайті Наукової бібліотеки ХНМУ
Більше фото у Фейсбуці на сторінці Наукової бібліотеки ХНМУ