Впровадження інноваційних 3D-технологій в навчання

Події
04.10.2021

4 жовтня уперше в Україні в масштабах одного університету Центром тривимірних технологій ХНМУ були розроблені 10 оригінальних моделей скелетів, які були передані у користування кафедри анатомії людини. Кістковий матеріал був надрукований на термопластичних принтерах з екологічного пластика методом 3D-друку для подальшого впровадження у навчальний процес та для кращого вивчення і засвоєння матеріалу за темами опорно-рухового апарату.

Крім того, було презентовано 3D-атлас анатомії людини, який може бути використаний як у навчальному процесі, так і для контролю набутих знань здобувачів освіти. Унікальність атласу полягає в тому, що він повністю відповідає структурі оригінальних натуральних анатомічних препаратів.

До події долучилися проректори з науково-педагогічної роботи Володимир Марковський та Ірина Лещина, директор Центру тривимірних технологій Денис Шиян та завідувач кафедри анатомії людини Олег Вовк.

«На мій погляд, наше основне завдання – максимально використовувати всі можливості цифровізації нашого суспільства задля того, щоб навчальний процес був цікавим, вмотивованим і корисним для студента», – зазначила пані Ірина та побажала першокурсникам наснаги й завзяття під час вивчення такої важливої дисципліни, як анатомія людини.

Наш університет є провідним у галузі 3D-моделювання та впевнено крокує в ногу з прогресом та цифровими технологіями.