ХНМУ відвідав Посол Республіки Пакистан

24 жовтня 2023 року Харківський національний медичний університет відвідав Надзвичайний i Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні пан Надір Хан. Його супроводжував співробітник Посольства Ісламської Республіки Пакистан в Україні пан Євген Тарасенко.

На початку зустрічі почесного гостя привітав виконуючий обов’язки ректора Валерій М’ясоєдов: «Нам дуже приємно вітати пана Посла у нашому університеті та обговорити всі ключові питання щодо співпраці та навчання громадян Пакистану в нашому виші».

Пан Посол зазначив, що він перебуває в Україні 4 місяці і від самого початку хотів відвідати саме м. Харків та медичний університет. Зазначив, що співпраця між Пакистаном та Україною є довготривалою не тільки у сфері освіти, але й у науці, культурі та торгівлі, а також запевнив у продовженні подальшої співпраці та підтримки України.

Основною темою обговорення стали перспективи повернення пакистанських студентів до очного навчання в університеті та проблемні питання щодо видачі транзитних віз для прибуття студентів до нашої країни.

Після офіційної зустрічі пан Посол відвідав Музей ХНМУ, Наукову бібліотеку, а також Симуляційний центр, де мав змогу на власні очі побачити як відбувається практичне навчання для студентів.

Пан Надір Хан висловив слова підтримки університету та високо оцінив організацію роботи вишу під час воєнного стану.