ХНМУ відвідав генерал медичної служби французької армії

5 квітня 2024 р. Харківський національний медичний університет з офіційним візитом відвідав генерал медичної служби французької армії у відставці, професор з анестезіології та медицини невідкладних станів, колишній радник НАТО із питань тактичної медицини професор Рафаель Пітті.

Знайомство з Рафаелем Пітті вперше відбулося під час підписання Меморандуму між Департаментом охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації та ГО «Mehad (ex-UOSSM France)» у лютому 2023 року. Тоді пан Рафаель як науковий координатор зазначеного освітнього проєкту з боку французьких колег привіз в Україну 4 освітні курси у галузі надання невідкладної та екстреної медичної допомоги. За рік інструкторами ГО «Mehad (ex-UOSSM France)» – співробітниками кафедри медицини катастроф та військової медицини й хірургії № 4 було проведено близько 100 тренінгів, які відвідали 850 майбутніх лікарів ХНМУ, а також військових і цивільних лікарів Харківського, Полтавського, Дніпровського, Запорізького та Сумського регіонів.

Даний візит професора є завершальною частиною другої фази проєкту. Крім того, в рамках подальшої співпраці Рафаель Пітті планує приєднатися до команди медичного університету в якості співробітника кафедри медицини катастроф та військової медицини.