ХНМУ відвідали представники Європарламенту

Події
22.09.2021

21 вересня в Харківському національному медичному університеті відбулася офіційна зустріч з представниками Європарламенту, а саме депутатом від Австрії паном Лукасом Мандлом та генеральним секретарем Асамблеї європейських регіонів паном Крістіаном Спаром.

Метою візиту стало знайомство з історією та сучасним розвитком університету, а також обговорення питань щодо співпраці. Так, ректор університету Валерій Капустник привітав почесних гостей, ознайомив їх зі структурою медичного вишу і зазначив, що реалізація будь-якої програми співробітництва починається з невеликих кроків і зацікавленості двох сторін. «Я сподіваюся, що після ознайомлення з університетом у вас виникне бажання зробити корисні дії для нашої спільної діяльності. Дякую за те, що ви як люди, що уособлюють найвищу владу в Євросоюзі, знайшли можливість не тільки відвідати державні установи Харкова, а й час завітати до медичного вишу», – підкреслив очільник університету.

Зі свого боку представники Європарламенту подякували керівництву вишу за теплий прийом: «Ми раді, що у нас є нагода відвідати медичний університет, адже ми знаємо, що Харків є освітнім хабом, в авангарді якого знаходиться саме ваш заклад вищої освіти. Наразі пандемія нам всім продемонструвала, що необхідно більше інвестувати у галузь охорони здоров’я, і особливо це стосується розвитку медичної освіти».

Член Європарламенту з міжнародних зв’язків, захисту від зовнішнього втручання та питань охорони здоров’я Крістіан Спар зазначив, що співпраця проходитиме в рамках Східного партнерства під егідою Євросоюзу і, насамперед, буде направлена на підтримку співробітництва між регіонами Євросоюзу та Східної Європи.

Для делегації була проведена екскурсія. Гості відвідали музей історії, де дізналися про університет від часів заснування до сьогодення, Наукову бібліотеку та Симуляційний центр ХНМУ.

Сторони висловили впевненість у майбутній плідній співпраці.