ХНМУ – учасник проєкту з паліативної допомоги

З травня по вересень на базі Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіппократ» проходив проєкт «Підвищення кваліфікації фахівців, які надають паліативну допомогу дітям та членам родин Східної України».

Проєкт тривав 4 тижні і проходив за підтримки GIZ (Німеччина) «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на Сході України» у співпраці з кластером «Перспективи розвитку східних регіонів України». Харківський національний медичний університет виступив партнером цього проєкту.

Так, 35 фахівців з Харківської, Запорізької та Дніпропетровської області, серед яких головні лікарі, медичні сестри, психологи, фізичні терапевти, педагоги проходили навчання та підвищили кваліфікацію з педіатричної паліативної допомоги.

На заході обговорювали питання медичної, психосоціальної, духовної підтримки дітей та їх батьків, які мають невиліковні захворювання. Тренером від нашого університету виступила професорка Олена Ріга.

У ХНМУ й в подальшому планується розвиток педіатричної паліативної допомоги. Крім того, медичний виш планує брати участь у підвищенні кваліфікації медичних сестер та соціальних працівників з питань педіатричної паліативної допомоги Східних регіонів України.