ХНМУ привітав зі 100-річним ювілеєм наукову установу

Події
14.11.2023

13 листопада 2023 р. відсвяткував свій 100-річний ювілей Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України, історія якого тісно пов’язана з історією нашого університету.

Саме у 1923 р. видатний судовий медик та завідувач кафедри судової медицини ХМІ Микола Бокаріус заснував Кабінет науково-судової експертизи, який у 1925 р. було перетворено на Інститут науково-судової експертизи. Микола Сергійович став першим директором цієї установи і до кінця життя очолював її.

На урочисту частину завітали перші особи міста, серед яких були голова ХОВА Олег Синєгубов, Харківський міський голова Ігор Терехов та ін. Харківський національний медичний університет на заході представляли проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов та зберігачки фондів історії Музею ХНМУ Олена Семененко та Ольга Виноградова.

Під час урочистостей Валерій М’ясоєдов виступив з вітальним словом, наголосивши на важливості зберігання традицій наступності та підтримання наукових зв’язків між нашими закладами задля розвитку судової медицини в Харкові та України в цілому.