ХНМУ – активний учасник цифрового проєкту

24 лютого 2022 року змінило наше життя. Вторгнення росії в Україну позбавило багатьох із нас всього: житла, можливості працювати або здобувати освіту у звичному форматі та взагалі будувати своє життя.

У ці важкі часи спільно з Німецькою службою академічних обмінів DAAD та Технічним університетом прикладних наук Вільдау в рамках проєкту Wildau-Kharkiv IT Bridge (WKITB) програми DAAD «Digital Ukraine: Ensuring Academic Success in Crisis (2022)» та завдяки особисто професору університету Вільдау Маркусу Фроме українським викладачам та студентам ЗВО була надана можливість отримати додаткові знання протягом осіннього семестру 2022 року.

У рамках проєкту 60 найкращих викладачів IT дисциплін України відкрили доступ до своїх курсів для українських студентів будь-яких закладів. Студенти ХНМУ також мали змогу навчатися у найкращих викладачів та удосконалювати свої знання попри воєнний час. Після проходження лекцій і практичних занять понад 200 наших студентів отримали сертифікати.

Приємно, що серед викладачів проєкту, що пройшли суворий відбір, були й представники нашого університету. Варто зазначити, що викладачі ХНМУ були єдиними представниками від медичних закладів вищої освіти, що взяли участь у даній програмі. Великою заслугою у цьому стала праця коордінаторки проєкту асистентки кафедри оториноларингології Вікторії Алексєєвої, яка й сама прочитала курс на тему «Цифровий образ в оториноларингології».

Наші викладачі зуміли гідно себе представити серед учасників програми. Так, курс «Цифрові методи променевої діагностики захворювань різних органів» доцента кафедри радіології та радіаційної медицини Романа Спузяка визнано найкращим забезпеченим додатковим матеріалом. Курс доцента кафедри медичної біології Юрія Садовниченка «Цифровий підхід у медичній біології» мав найкращу спорідненість міжгалузевих напрямків.

До курсу «Ведення патологічних станів ротової порожнині» завідувачки кафедри стоматології дитячого віку та імплантології Розани Назарян приєдналася найбільша кількість студентів «нерідного» університету. Професор кафедри патологічної анатомії Віталій Гаргін, крім дистанційного курсу для українських студентів «Цифрова обробка морфологічних зображень загальної та спеціальної патологічної анатомії», прочитав лекції і провів практичні заняття для німецьких студентів та аспірантів у Технічному університеті прикладних наук Вільдау (Німеччина).

Цей проєкт став дуже цікавим і пізнавальним для всіх його учасників, а також відзначився значним вкладом викладацького складу ХНМУ в розширення цифрового освітнього простору не тільки нашого університету, а й країни в цілому.