Харківські студенти практикуються у Літній школі ЗДМУ

11 липня Літня школа Запорізького державного медичного університету гостинно прийняла на двотижневий цикл відпрацювання практичних навичок студентів з Харківського національного медичного університету.

З ініціативи ректора ЗДМУ професора Юрія Колесника у рамках співпраці між двома університетами було прийняте рішення про організацією академічної мобільності для студентів ХНМУ.

Зі свого боку ректор Харківського національного медичного університету професор Валерій Капустник у своєму листі високо оцінив допомогу ЗДМУ та подякував особисто ректорові Юрію Колеснику і всьому колективу університету за підтримку у тяжкий час і запрошення харківських студентів-медиків.

Так, двадцять п’ятеро студентів харківського вишу розпочали навчання у групах: перших три дні навчання у студентів 2–3 курсів буде фізична терапія – вони знайомляться з тренажерами для відновлення функцій організму після різноманітних хвороб у Тренінговому центрі з фізичної терапії, ерготерапії. Потім почнуть відпрацювання практичних навичок у Міжкафедральному тренінговому центрі. Студентка ж 5 курсу ХНМУ Аліна Бабіч приєдналася до групи запорізьких студентів, відпрацьовуючи практичні навички з терапії, хірургії, педіатрії та пропедевтики, і сьогодні мала можливість повчитися як робити ультразвукове дослідження.

Директор Симуляційного центру ХНМУ доцент Микола Бітчук, який очолив групу і координує навчальний процес, відзначає: «Коли ми отримали запрошення від Запорізького державного медичного університету, багато студентів зацікавилося і відгукнулося відразу. Але приїхати змогли далеко не всі, адже нині наші студенти у таких нелегких умовах роз’їхалися по всій Україні, чимало перебуває за кордоном, у кожного свої обставини. Важливою умовою було дістатися до Запоріжжя самостійно. Та ті, хто зміг приїхати, отримають тут безцінний досвід».

Харківські студенти також матимуть змогу ознайомитися з Університетською клінікою і пройти ряд тренінгів на її базі. Крім того, на наших здобувачів освіти чекає насичена культурна програма – знайомство і екскурсії містом Запоріжжям, відвідування музеїв та місць, багатих своєю історичною спадщиною.

За матеріалами офіційного сайту ЗДМУ