Голова обласної ради відвідала УК ХНМУ

Події
01.02.2023

1 лютого до Університетської клініки ХНМУ з робочим візитом завітала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

На базі клініки пані Тетяна зустрілася з керівництвом медичного вишу та директором Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максимом Хаустовим і ознайомилася з облаштуванням відділень, сучасним устаткуванням та організацією надання медичної допомоги мешканцям міста і області.

Під час спілкування Тетяна Єгорова-Луценко, Максим Хаустов, ректор університету Валерій Капустник і директор клініки Андрій Мальцев обговорили переваги Університетської клініки, особливості роботи, пріоритетні напрямки, відмінності системи надання медичної допомоги тощо. Також співрозмовники акцентували увагу на тому, що Університетська клініка – це високо спеціалізована допомога з унікальними хірургічними втручаннями, що є реалізацією мультидисциплінарного підходу у лікуванні, який представляє четвертий високоспеціалізований рівень медичної допомоги.

Крім того, учасники зустрічі зосередилися на проблемах фінансування Університетських клінік та оформленні юридичного статусу задля можливості працювати у врегульованому правовому полі і наблизитися до сучасного європейського рівня надання медичної допомоги, розвитку науково-дослідної бази та розширення освітнього простору.