Допомога ЗСУ від ХНМУ

Студенти ХНМУ ІІ медичного факультету Дарина Саченко та Руслан Абузейнех виготовили 40 комплектів розпалювачів, що були відправлені на Куп’янський напрямок для військових ЗСУ. Згодом за підтримки коменданта 4-го гуртожитку Любові Карасьової було оголошено збір матеріалів для виготовлення більшої партії розпалювачів.

Розпалювачі – це простий і недорогий спосіб обігріву. Для виготовлення необхідні ватні диски та віск чи парафін. За допомогою розпалювачів можна підігріти воду в кружці, швидко розпалити багаття, у тому числі для обігріву. Кожен розпалювач горить від трьох до семи хвилин.

За ініціативою студентів, які починали цим займатися, разом зі співробітниками та мешканцями гуртожитку було виготовлено близько 1000 розпалювачів. Готові комплекти було передано військовим на Бахмутський напрямок.

У результаті проведеної роботи 140 військових отримали по комплекту розпалювачів, що допоможе їм краще перенести несприятливі погодні умови.

Крім того, студенти ХНМУ та працівники гуртожитку зібрали кошти для допомоги ЗСУ. Так, у листопаді було відправлено 1800 гривень на збір на три дрони FPV-камікадзе, що згодом були відправлені на Бахмутський напрямок. У грудні було зібрано 1400 гривень на тепловізор Cyclop 335 PRO та квадрокоптер Maxic 3. Ці технічні прилади будуть відправлені 113-й бригаді ТРО, що зараз воюють на Харківському напрямку. Дані збори провела інтернка Софія Помозова.

Студенти та працівники гуртожитку № 4 допомагають ЗСУ і мають намір робити це і надалі.