До Всесвітнього дня досліджень раку

24 вересня команда сектору громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ відзначила Всесвітній день досліджень раку проведенням просвітницького заходу, пов’язаного із цим захворюванням. Ці вересневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Мета проведення такого дня – підвищити обізнаність про важливість досліджень раку для збільшення виживання. Це захворювання є другою основною причиною смерті у світі, та від нього щороку помирають 10 млн людей.

Захід був спрямований на підтримку і просування методів дослідження походження або причин, профілактики та раннього виявлення раку як ключового елемента в боротьбі з цим захворюванням, що веде до стійкого контролю.

На заході було розглянуто такі теми:

  • рак: симптоми, причини;
  • види раку, стадії захворювання;
  • основні скрінінги для виявлення захворювання;
  • профілактика, рекомендації, як запобігти раку.

Після кожної доповіді учасники мали змогу поставити питання, що їх цікавили. Також за традицією була проведена вікторина за допомогою програми Quizziz, де учасники змогли перевірити свої знання та за результатами якої найуспішніші здобувачі отримали сертифікати.

Захід пробудив інтерес та зацікавленість слухачів, а доповідачі коректно та професійно донесли важливість інформації щодо цього захворювання.