До клініки НДІ завітали представники IRC

Події
12.08.2024

Уже два місяці поспіль персонал клініки Науково-дослідного інституту гігієни праці та профзахворювань ХНМУ надає медичну допомогу особам з прифронтових та окупованих міст і селищ Харківського району. Це пацієнти психоневрологічних пансіонатів Харківщини, які мають інвалідність і різні вади здоров’я та потребують постійного медичного догляду.

Окрім допомоги від медичного вишу, клініка отримує гуманітарну допомогу від міжнародних благодійних фондів та організацій.

Так, з питань гуманітарної допомоги до клініки професійних захворювань завітали представники Міжнародного комітету порятунку (IRC) в Україні Дмитро Рогуля та Марія Валовина. Вони зустрілися з проректором з науково-педагогічної роботи Максимом Хаустовим та директором клініки Олегом Мельником для обговорення важливих питань щодо надання гуманітарної допомоги пацієнтам медичного закладу.

За словами представників міжнародної організації, їх головною метою є надання допомоги ВПО, які евакуйовані в клініку, у вигляді гігієнічних наборів, памперсів і за можливістю забезпечення їх необхідними ліками, а також надання інклюзивної допомоги пацієнтам.