До ХНМУ завітав Посол Ісламської Республіки Пакистан

Події
29.09.2021

28 вересня в Харківському національному медичному університеті відбулася офіційна зустріч з делегацією Посольства Ісламської Республіки Пакистан в Україні, а саме з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні паном Ноелєм Ізраелєм Хохаром.

Метою візиту стало знайомство з історією і сучасним розвитком університету та обговорення питань щодо співпраці і навчання студентів із Пакистану в університеті.

На початку зустрічі почесного гостя привітав проректор з наукової роботи Валерій Мясоєдов: «Нам дуже приємно, що між Пакистаном та Україною встановилися давні гарні відносини. Це можна спостерігати у розвитку освіти, науки, культури. Представники Пакистану – наші студенти, а ваш візит до університету сприятиме подальшому співробітництву. Ми готові підтримати всі пропозиції зі сторони пана Посла і сподіваємося, що такі зустрічі будуть регулярними».

Пан Посол подякував пану проректору за теплий прийом та зазначив: «Медична освіта в Пакистані дуже розвинута, і студенти з хорошими знаннями та оцінками перш за все йдуть у медицину. В університетах діє жорсткий відбір, тому молодь, яка має дуже хороші бали, проте не проходить через велику конкуренцію, їде на навчання за кордон. В Україні дуже гарна освіта, тож багато пакистанських громадян прямують саме сюди. У нашій країні діють спеціальні медичні ради, які розподіляють університети по категоріям, і я радий повідомити, що ваш виш потрапив до найвищої і найкращої категорії А».

У свою чергу Валерій М’ясоєдов відзначив успіхи нашого вишу: «Щиро вдячні за категорію А, бо розуміємо, що це не лише наша історія, але й особиста оцінка пана Посла. Розуміємо, що кожна система підготовки лікарів має свої особливості, проте наш досвід дозволяє модернізувати її таким чином, щоб кожна медична рада, у тому числі й Пакистану, була задоволена кінцевим результатом».

Пан посол запросив наш університет взяти участь у презентації кращих закордонних вишів та запропонував підписати меморандум про співпрацю. Сторони обговорили можливість вступу іноземних студентів на онлайн-навчання, а також питання про перспективи співпраці та можливість навчання громадян Пакистану в медичному виші.