До ХНМУ завітала делегація із США

24 вересня до Харківського національного медичного університету завітала делегація «Global Response Medicine» (Сполучені Штати Америки). До складу представництва увійшла професорка, лікарка та директорка програми Джессіка Паттерсон, професор і лікар Стівен Доунлі, бойовий медик Ендрю Хеінс, парамедик і проєктний менеджер Андрес Діаз.
У ході зустрічі з керівництвом ХНМУ учасники делегації ознайомилися з роботою університету, обговорили питання щодо подальшої співпраці в галузі симуляційного навчання, програм подвійних дипломів та акредитації.

Почесні гості розповіли, що «Global Response Medicine» працює в Україні з березня минулого року. Мета організації – підтримка медичних ініціатив в країнах, де відбуваються воєнні дії. Для роботи представники «Global Response Medicine» використовують досвід бойових медиків та лікарів невідкладних станів. Тому члени організації були на передових позиціях, займалися медичною евакуацією та надавали допомогу в госпіталях, працювали у Харкові та Харківській області, зокрема в Ізюмі та Куп’янську. Проте зараз пріоритетом для «Global Response Medicine» стали симуляції.

Почесні гості зазначили, що вони хочуть ще більше обмінятися досвідом з Україною заради створення ефективної програми. Джессіка Паттерсон розповіла, як проходитиме навчання на манекенах, відбуватиметься відпрацювання практичних навичків, наближених до реальних сценаріїв, та навчання студентів, які у подальшому можуть стати тренерами. Також директорка організації зазначила, що робота в симуляційних сценаріях дуже важлива на всіх етапах програми.

У свою чергу представники нашого університету розповіли про роботу Симуляційного центру, навчання інтернів, післядипломну підготовку та підвищення кваліфікації лікарів. Також у ході зустрічі було зазначено, що зараз дуже важливо переймати досвід американських колег, особливо з імплементації симуляції та інтернатури.

У рамках візиту почесні гості відвідали Симуляційний центр ННІ ЯО та Наукову бібліотеку ХНМУ, а також ознайомилися з роботою цих структурних підрозділів.