День відкритих дверей: медичний виш у «Метрошколі»

Уперше Харківський національний медичний університет провів свій день відкритих дверей у «Метрошколі». Профорієнтаційні заходи та презентаційні виставки для учнів старших класів Харкова підготували кафедри медичних та стоматологічного факультетів, Приймальна комісія, Симуляційний центр, Центр тривимірних технологій, Медичний фаховий коледж, студентські організації, наукове товариство молодих учених тощо.

На вході перед Метрошколою для учасників було облаштовано фотозону, де школярі залюбки фотографувалися та залишали свої записи-побажання. Традиційно під час профорієнтаційних заходів медичний виш робить все, щоб учні шкіл могли детальніше ознайомитися зі спеціальностями й професіями та обрати своє майбутнє у ХНМУ.

Виставка тривала 3 години. За цей час представники медичного університету встигли розповісти про основні переваги навчання в ХНМУ. Школярі змогли особисто взяти участь у наукових експериментах, розібратися, як правильно накладати турнікети, проводити легеневу реанімацію, маніпуляційні заходи, тобто отримати знання і вміння, які є актуальними в сьогоднішніх реаліях. Крім того, учні залюбки спілкувалися з представниками студентського самоврядування, молодими ученими та профкомівцями, які підготували для них вікторини, квести та цікаві заохочувальні подарунки.

На захід завітала директорка Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, яка із цікавістю ознайомилася з представленими локаціями. Пані Ольга зазначила, що Департамент спільно з харківськими університетами започаткували таку нереально круту акцію, адже 15 університетів міста протягом тижня презентували свою діяльність для старшокласників. «Ми залучили для цієї роботи понад 5 тис. школярів. Це нереальний успіх! Я хочу наголосити, що такий захід для міста стане традиційним. Дуже вдячна університетам, що вони відгукнулися і так щедро діляться своїми здобутками, і найважливіше, ми нарешті побачили своїх випускників!», – зазначила директорка Департаменту освіти.

Ми також були раді бачити, з якою цікавістю учні знайомилися з локаціями медичного вишу, як горять їх очі і з’являються щирі посмішки на обличчях. Упевнені, що з багатьма з них ми невдовзі зустрінемося в стінах Харківського національного медичного університету, адже бажання навчатися залишається незмінним для молоді нашого міста!