Делегація ХНМУ відвідала Запорізький медичний виш

Події
03.12.2021

проректором з науково-педагогічної роботи Іриною Лещиною відвідала Запорізький державний медичний університет у рамках обміну досвідом. До складу делегації також увійшли директор Навчально-наукового інституту якості освіти ХНМУ професор Ігор Завгородній, директор Центру симуляційного навчання Микола Бітчук, завідувачка кафедри медицини невідкладних станів та анестезіології професорка Юлія Волкова та начальниця відділу міжнародних зв’язків Анжела Стащак.

Головними темами обговорення під час візиту було поглиблення та розширення співпраці між двома університетами, організація спільних проєктів, створення спільних програм академічної мобільності для студентів та викладачів. Особлива увага була приділена питанню розвитку симуляційних центрів у медичних ЗВО, а саме пошуку обладнання для якісної підготовки медичних кадрів, оптимальному використанню простору для проведення практичних занять, програми циклів тематичного вдосконалення для викладачів «Школа симуляційного навчання». Також багато часу було приділено проблемам підготовки до випускних іспитів у форматі ОСП(К)І, розробці та стандартизації клінічних завдань, створенню власного банку сценаріїв для станцій ОСП(К)І. Були обговорені питання післядипломної підготовки лікарів-інтернів на базі симуляційних центрів.

У рамках візиту делегація ХНМУ зустрілася із ректором ЗДМУ професором Юрієм Колесником та першим проректором ЗДМУ доцентом Миколою Авраменком, відвідала Центр дистанційної освіти ЗДМУ, бібліотеку, навчально-науковий медичний лабораторний центр з віварієм, кафедру та музей анатомії, Центр фізичної терапії та ерготерапії, Міжкафедральний тренінговий центр та Університетську клініку ЗДМУ. Під час зустрічі у тренінговому центрі було продемонстровано порядок дій при наданні догоспітальної допомоги постраждалому в автокатастрофі.

У підсумку було прийнято рішення поглиблювати зв’язки між університетами у питаннях, що обговорювалися.