BBC news повідомляє про стажировку студентів ХНМУ

Від початку військової агресії з боку російської федерації прогресивна міжнародна спільнота активно допомагає українським громадянам і організаціям налагодити свою життєдіяльність у воєнний час.

Така допомога постійно надходить і до медичного вишу від наших зарубіжних партнерів. Так, за ініціативою Кембриджського університету 20 студентів ХНМУ вже почали стажування на базі Школи клінічної медицини.

Ми вас інформували про цю подію, а тепер і наші колеги з BBC news розмістили відповідну статтю про наших студентів, зокрема, історію про Сергія Алхімова, який лікував людей у метро, що переховувалися там від російських бомб.

Український студент-медик, який рятував життя, переховуючись на станції метро протягом чотирьох місяців, має відновити своє клінічне навчання у Великій Британії.

Навчання Сергія Алхімова в харківському університеті перервалося після того, як росія завдала удару. Перебуваючи у сховищі, він самостійно надавав медичну допомогу багатьом людям. За свою діяльність був нагороджений медаллю Президента Володимира Зеленського.

Сергій увійшов до числа 20 харківських студентів, які проходитимуть семитижневе стажування в Кембриджському університеті. У партнерстві з Харківським національним медичним університетом студенти продовжуватимуть практичне навчання у Школі клінічної медицини, а також у лікарні Адденбрук, Королівській лікарні Папворт і Фонді NHS у Кембриджширі та Пітерборо.