Актуальні події від ННІ якості освіти

ННІ ЯО
02.11.2021

На базі ННІ ЯО розпочався Цикл тематичного удосконалення для викладачів

Для підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти Симуляційний центр ННІ ЯО спільно з кафедрою медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії розробили та почали впровадження циклу тематичного удосконалення для викладачів у Школі симуляційного навчання. Тут задіяні викладачі кафедр, які беруть участь в практичних заняттях на базі Симуляційного центру.

Навчання триватиме протягом трьох днів. Перший день занять провела завідувачка кафедри МНС, анестезіології та інтенсивної терапії професорка Юлія Волкова. Під час уроку курсанти ознайомилися зі структурою Симуляційного центру та опанували такі теми:

  • симуляційні технології в медицині на додипломному та післядипломному рівнях;
  • тестування як елемент перевірки теоретичного рівня знань;
  • відпрацювання практичних навичок методом 4-х кроків;

Першими курсантами стали викладачі кафедр акушерства та гінекології № 1, акушерства та гінекології № 2, хірургії № 1, педіатрії № 1 та неонатології. Метою тематичного удосконалення є підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти.


ХНМУ долучився до соціологічного дослідження

Представники ХНМУ першими взяли участь в соціологічному дослідженні «Оцінка рівня цифрової грамотності медичних працівників».

Дослідження проводиться у рамках Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» компанією МЛС груп (ТОВ «Маркетинг Енд Легал Солюшнз») шляхом проведення фокус-групових обговорень в навчальних закладах медичного спрямування зі студентами та викладачами старших курсів.

Метою проведення дослідження є оцінка діючих навчальних програм з медичної інформатики та розробка рекомендацій щодо вдосконалення, модернізації навчальних модулів, які спрямовані на формування навичок роботи з інформаційними системами та комп’ютерними технологіями.