8 травня - День пам’яті та примирення

8 травня весь цивілізований світ відзначає День пам’яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни. Ми згадуємо тих, чиє життя було обірвано внаслідок страшних подій – цивільних та воєнних, дітей, жертв репресій та знущань. Ми шануємо пам’ять та подвиг українського народу, який зробив значний внесок у тодішню перемогу над нацизмом.
Сьогодні вдруге українці вимушені зустрічати День пам’яті та примирення в умовах широкомасштабної війни. Ми знову страждаємо від російського агресора, який веде жорстоку та криваву боротьбу, знищуючи наші міста і села, вбиваючи мирних людей та цвіт нації – воїнів наших збройних сил. Ми знаємо, що кожного дня наближуємо нашу Перемогу, проте платимо за це надто високу ціну.

Студенти, викладачі та працівники Харківського національного медичного університету жодного дня не залишалися осторонь жахливих подій. Ми зробили усе можливе, щоб навчання у ХНМУ в умовах війни продовжилося та було максимально безпечним. Кожен із нас докладає зусиль для того, щоб допомогти воїнам та цивільному населенню – своїми силами, медичною та гуманітарною допомогою, ліками. Я пишаюся, що саме з такими людьми працюю пліч-о-пліч кожного дня.

Ми ніколи не забудемо і не пробачимо країні-агресору ті злочини, які вони скоїли на нашій землі. Зло буде покарано, а ми святкуватимемо свою Перемогу. Тримаємося!

Слава Україні!

Ректор університету Валерій Капустник