31 травня – Всесвітній день без тютюну

За даними ВООЗ, від нього щорічно помирає близько 8 мільйонів людей, в Україні – 130 000. Міністерство охорони здоров’я нагадує: безпечного куріння не існує, адже воно шкодить не тільки здоров’ю курців, але й оточуючих. Причин кинути цю шкідливу залежність є чимало: покращення стану здоров’я, соціальний вплив, заощадження фінансів тощо.

Пам’ятайте, що кинути курити може кожен: це не залежить від віку, статі чи періоду куріння. Для відмови від куріння потрібно, перш за все для себе, сформулювати рішення та скласти детальний план подальших кроків. У процесі відмови намагайтеся вести здоровий спосіб життя, носити замінники (жуйку, воду, льодяник), уникати стресу чи роздратування.

Якщо ви хочете кинути курити, але не знаєте з чого почати, відвідайте сайт. Допомогти у процесі відмови від куріння може сімейний лікар. Саме з лікарем ви можете скласти ефективний план відмови від куріння та отримати професійну підтримку у процесі відмови.

Обов’язково шукайте підтримки поміж близьких, психологів, психіатрів. Допомогти у відмові від тютюну можуть групи самодопомоги, близькі та друзі.

З чого можна почати, щоб кинути курити і це було ефективним, тут.

Більше інформації.