Зустріч з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста

Події
11.10.2024

10 жовтня 2024 р. до ХНМУ завітала делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста.

З в.о. ректора ХНМУ Валерієм Капустником зустрілися екс-керівник проєкту МКЧХ з впровадження протоколів реабілітації в Україні Ян Друє, його наступник Кумар Суджит, а також Ігор Ігнатьєв, Наталія Різуненко та Володимир Коростій.

На початку заходу Валерій Капустник розповів про те, якого розвитку університет досяг за час співпраці з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Так, в університетській клініці були запроваджені нові технології щодо надання медичної допомоги військовим, які втратили кінцівки і потребують певного комплексів медичних засобів; створена мобільна лабораторія, з’явилися перші пацієнти, які були включені в лікувальний процес; організовано лікувальну і навчальну базу для студентів, інтернів і спеціалістів нового для нас напрямку протезистів-ортезистів. Без обладнання, новітніх технологій, нових підходів до реабілітації, і, найголовніше, без фахівців Червоного Хреста такого результату досягти було б неможливо. Пан Капустник висловив щиру вдячність представникам Міжнародного комітету ЧХ за надану допомогу і всім тим, хто причетний до цього процесу: «Хочу запевнити, що все те, що ми вже зробили і чого досягли на сьогоднішній день, буде тільки примножуватися і розвиватися».

Зі свого боку пан Друє подякував пану Капустнику за ту підтримку, яку було надано протягом попереднього року, адже цей проєкт взагалі є першим для Червоного Хреста в Україні, і він є дуже важливим і значущим. Кумар Суджит запевнив, що він продовжуватиме ту роботу, яку вже розпочато, будуть нові зустрічі, а отже будемо спільно вирішувати ті виклики, що постануть перед нами у майбутньому.