Зустріч з представниками Лондонського університету

Події
11.10.2024

8 жовтня 2024 р. відбулася інформаційна зустріч Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з британськими вченими – професором клінічної фармакології Лондонського університету королеви Мері та заступником директора з охорони здоров’я факультету медицини та стоматології королеви Мері сером Марком Колфілдом, професором, деканом у сфері цифрової освіти Лондонського університету королеви Мері Чі Адачі та професором дитячої та підліткової психіатрії та глобального психічного здоров’я Лондонського університету королеви Мері Денисом Угрином.

У зустрічі взяли участь представники МОЗ України, НСЗУ, Центру тестування, Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, ректори медичних університетів України. Харківський національний медичний університет представляли в.о. ректора Валерій Капустник та проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина.

Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку вищої медичної освіти, зокрема, загальні підходи до підготовки спеціалістів, система підготовки фахівців з психічного здоров’я, підходи до формування навчальних програм, система оцінювання знань, діджітал-напрямок щодо новітніх технологій у терапії, цифровій освіті.

Довідка

Зустріч з представниками Лондонського університету була ініційована Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, яка є консультативно-дорадчим органом, що здійснює супровід впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.

Сер Марк Колфілд зробив значний внесок у відкриття генів, пов’язаних з артеріальним тиском, здоров’ям серцево-судинної системи, раком і рідкісними захворюваннями. Отримав лицарське звання за керівництво проєктом 100 000 геномів із секвенування повного генома при рідкісних захворюваннях, раку та інфекціях, який приніс кардинальні результати для багатьох пацієнтів. Здійснює головне керівництво Barts Life Sciences, партнерства між Лондонським університетом королеви Мері та Barts Health NHS Trust, зосередженого на цифровій охороні здоров’я.