Зустріч з представниками Handicap International

30 травня 2024 р. до університету завітала делегація гуманітарної організації Handicap International. З боку цієї організації на зустрічі були присутні проєктний менеджер Еліс Белліот і перекладач Рейхан Джумаєва. Університет представляли провідні фахівці та керівники різних відділів.

Метою зустрічі стало підбиття підсумків попередньої роботи та обговорення планів подальшої співпраці у сфері тривимірних технологій.

Останні десять місяців медичний університет та Handicap International співпрацювали досить плідно. Серед реалізованих проєктів – навчальний курс «Реабілітація пацієнтів з ампутаціями», який проходив у листопаді-грудні 2023 року. Його успішно завершили 21 студент очно, а понад 50 студентів брали участь у синхронному та асинхронному онлайн-форматах. Також було проведено кілька важливих тренінгів для фахівців Харківського національного медичного університету та Університетської клініки. Вони були проведені не тільки для фізіотерапевтів, але й нефізіотерапевтів з метою покращання мультидисциплінарної роботи у реабілітації пацієнтів з ампутаціями.

Сторони підтвердили своє прагнення до подальшої співпраці та анонсували підписання додаткового меморандуму про співпрацю. Це дозволить забезпечити більш ефективну реалізацію спільних проєктів.

Зустріч з делегацією Handicap International стала свідченням важливості міжнародної співпраці у складні часи. Плідна взаємодія між університетом та гуманітарною організацією не лише покращує умови для підготовки висококваліфікованих докторів, але й робить значний внесок у розвиток сучасних медичних технологій у Харкові.