Зустріч з представниками Червоного Хреста

Події
10.10.2024

9 жовтня 2024 р. на базі Університетської клініки ХНМУ відбулася робоча зустріч мультидисциплінарної команди медичного вишу ОП «Протезування-ортезування» з представниками міжнародного комітету Червоного Хреста під керівництвом Яна Друє.

Ян Друє є керівником проекту з фізичної реабілітації Міжнародного комітету Червоного Хреста

Заступник директора Університетської клініки Володимир Коростій коротко розповів про проєкт з комплексної реабілітації пацієнтів з ампутаціями, започаткований спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Декан IV медичного факультету, гарант ОП Микола Литвиненко наголосив, що ХНМУ перший виш в Україні, який отримав ліцензію на впровадження даної освітньої діяльності та підготовку майбутніх протезистів-ортезистів другого магістерського рівня. «Основними перевагами нашої програми є поєднання клінічної та технологічної складової в підготовці фахівців, потужна клінічна база та співпраця з міжнародними фахівцями», – підкреслив пан Микола і представив мультидисциплінарну команду вишу, яка залучена до процесу навчання клінічних протезистів-ортезистів.

У свою чергу Ян Друє наголосив, що головною метою кооперації Червоного Хреста та Університетської клініки ХНМУ, перш за все, є відповідь на потреби пацієнта, а також необхідність формування кадрового потенціалу на майбутнє відповідно до міжнародних стандартів.