Заробляти більше можливо!

Минуло чотири місці, як за сприянням проректора з науково-педагогічної роботи Максима Хаустова Університетський стоматологічний центр ХНМУ одним із перших увійшов до пілотного проєкту НСЗУ щодо медичного обслуговування і зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Пройшло достатньо часу, щоб можна було зробити певні підсумки, адже завжди, коли починаєш щось робити уперше, з’являються ті чи інші побоювання і страхи перед змінами.

Що змінилося за цей час?

Відтоді як УСЦ долучився до проєкту, стало набагато краще і зрозуміліше працювати – відчутна підтримка з боку держави, з’явилася достатня кількість пацієнтів, виросла заробітна плата для лікарів, медсестер, санітарок, тобто для всіх співробітників. Персонал Центру виконує план, а отже, отримує кошти на закупівлю медикаментів та необхідних матеріалів, на виплату заробітної плати, а це вказує на злагоджену і цілком зрозумілу роботу всіх і кожного, хто задіяний в пілотному проєкті НСЗУ.

Сьогодні є багато побоювань щодо переходу оплати медичних послуг через НСЗУ. Проте адміністративний досвід Максима Хаустова в поєднанні з практичними і управлінськими можливостями директорки УСЦ Марини Бірюкової дозволили надихнути колектив Центру на перебудову. Безумовно, дещо довелося змінити у своїй роботі, провести певну оптимізацію медичного закладу, опанувати комплексну медичну інформаційну систему, що призначена для автоматизації процесів у медичних закладах, і упевнитися, що гасло «гроші ходять за пацієнтом» дійсно працює і дає можливість налаштувати свою професійну діяльність на потребу сучасним викликам.

Так, наразі у стоматологічній клініці проходять лікування 80 осіб, з них 31 вже отримала лікування і протезування, а головний підсумок цього тримісячного терміну насамперед полягає в тому, що колектив Центру з 7 осіб зміг за надані послуги отримати 430 тис. грн.

Фінансова стабільність закладу та можливість надати кваліфіковану допомогу нашим військовим є найкращим стимулом і мотивацією для подальшої розбудови Університетського стоматологічного центру ХНМУ.