Заходи до Всесвітнього дня донора крові

День донора: врятуємо життя разом!

Кожного року згідно з рішенням 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві 14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Первинна профспілкова організація студентів ХНМУ спільно зі Студентським самоврядуванням ХНМУ зробили свій внесок до цієї дати.

Так, 9 донорів, серед яких студенти та співробітники медичного вишу долучилися цього дням до здачі крові. Нагадаємо, що за останній рік кількість донацій була понад 400 разів.

Традиційно здача крові відбулася в Обласному центрі переливання крові міста Харкова, який також відвідав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, де відзначив почесних донорів та працівників Центру переливання крові.

Висловлюємо велику подяку Центру переливання крові, який продовжує активно працювати заради допомоги дітям з гематологічними та онкологічними захворюваннями КНП «Міська клінічна дитяча лікарня №16» Харківської міської ради, військовим та цивільним, що потребують кров у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України.

Також ми щиро вдячні нашим здобувачам освіти та співробітникам за небайдужість та залученість у надважливій акції у важкі для країни часи.

Можливо, саме ваша кров подарує життя людині, яка зазнала лиха!

Змінити світ на краще!

11 червня 2024 р. у Харкові стало черговим днем доброти та взаємодопомоги. Так, в рамках співпраці команди Студентського самоврядування ХНМУ та Первинної профспілкової організації студентів ХНМУ приєдналися до колективної донації від Молодіжної ради Харкова, що була присвячена Дню донора крові в Україні.

У заході взяли участь 4 представники медичного вишу, які відгукнулися на заклик допомогти тим, хто потребує переливання крові.

Наші студенти висловили вдячність за організацію та зазначили, що відчули себе частиною важливої справи.

Хочемо подякувати всім, хто взяв участь у донації. Ваш внесок безцінний, адже разом ми можемо змінити світ на краще!