Візит студентів до НЮУ ім. Я. Мудрого

Події
03.06.2024

29 травня 2024 р. науковці та студенти Харківського національного медичного університету відвідали кафедру криміналістики, Криміналістичний полігон та Музей криміналістики Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Під час зустрічі завідувач кафедри криміналістики професор Віктор Шевчук, доцент Ігор Борисенко, доцентка Марина Костенко та завідувач лабораторіями Олександр Мельник ознайомили гостей з історією своєї кафедри та університету, його традиціями і цінностями, особливостями навчального процесу під час війни.

У ході зустрічі майбутні лікарі та експерти оглянули зали історії зародження криміналістики, ознайомилися з експонатами та інсталяціями, які наглядно демонструють розвиток криміналістики з часів виникнення і до наших днів, відвідали зал судово-медичної криміналістики, доторкнулися до сучасних науково-технічних засобів криміналістики та ознайомилися з етапами розвитку універсальних комплектів науково-технічних засобів.

У рамках екскурсії по Криміналістичному полігону кафедри криміналістики хлопці та дівчата дізнались про життя та діяльність видатних учених-криміналістів, ознайомилися з відокремленими тривимірними інсталяціями тренувальних майданчиків, розробленими для відпрацювання знань та практичних навичок під час проведення окремих слідчих (розшукових) дій. Студенти отримали можливість познайомитися з такими дисциплінами, як криміналістика, юридична психологія та судова медицина.

Час екскурсії пролетів швидко й непомітно, дав можливість насолодитися живим форматом спілкування, отримати новий досвід, залишив після себе позитивні враження та емоції. Працюємо далі!