Візит до бібліотек Кембриджського Університету

Події
18.05.2023

15 травня директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок відвідала Медичну бібліотеку Школи клінічної медицини в межах співпраці Харківського національного медичного університету з Університетом Кембриджу. Пані Ірина зустрілася з деканом медичного факультету Полом Вілкінсоном, керівницею Медичної бібліотеки Айлою Кун, менеджеркою бібліотеки Джо Мілтон і керівницею відділу колекцій та академічних зв’язків Мел Бах, фахівцем-славістом.

Пані Ірина ознайомилася з простором бібліотеки, її фондом та ресурсами, дізналася про особливості роботи бібліотеки та її команди фахівців і розповіла про Наукову бібліотеку ХНМУ, її діяльність до і під час воєнного стану в прифронтовому місті.

Після візиту до Медичної бібліотеки Ірина Киричок відвідала головну бібліотеку Кембриджського Університету – Cambridge University Library. На екскурсії університетською бібліотекою пані Ірина ознайомилася з її історією, пройшлася читальними залами з відкритим фондом, побувала у відділі рідкісних книг та ранніх рукописів. Від нашого університету Ірина Киричок передала до фондів двох бібліотек альбоми про історію та сьогодення ХНМУ, видані до його 2015-річчя, а також сувеніри із символікою університету.

Зустріч з британськими колегами була насиченою та цікавою, пройшла у теплій дружній атмосфері. Пані Ірина подякувала за підтримку українського народу у цей важкий для нас час. Зі свого боку колеги з Кембриджського університету висловили готовність співпрацювати й підтримувати нас і надалі.

Детальніше на сайті Наукової бібліотеки ХНМУ та на сторінці у Фейсбуці