Вітаємо з презентацією художнього альбому!

Події
07.02.2022

4 лютого в Художньому музеї під егідою Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України відбулася презентація художнього альбому Володимира Коробчанського «Буття: єдність Віри, Науки і Мистецтва».

На творчий захід завітали представники медичної спільноти, Художнього музею, видавництва, профспілки та палкі шанувальники таланту Володимира Олексійовича.

На початку презентації було зазначено, що вже другий рік поспіль музей розпочинає свої культурні програми у партнерстві з Профспілкою організацією співробітників охорони здоров’я, зокрема з Харківським національним медичним університетом, яскравим представником якого є саме Володимир Коробчанський.

На адресу митця лунали вітання від багатьох присутніх, а розпочала їх директорка Художнього музею Валентина Мизгіна, яка наголосила, що медики завжди приваблюють неординарністю, креативністю і глибоким філософським змістом своїх робіт. «Поруч із приголомшливою і потрібною місією лікаря, Володимир Олексійович виявився ще й людиною мистецтва, якій цікавий увесь світ. І це вдало гармонізує його особистість, адже медики лікують тіло, а митці – душу. І невипадково книга називається «Буття: єдність Віри, Науки і Мистецтва», тому що одне без іншого по-справжньому існувати не може», – підкреслила пані Валентина.

Під час заходу заступниця голови Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Тетяна Пустовойт вручила Почесну грамоту професору Володимиру Коробчанському за особистий внесок у популяризацію художньої творчості, відданість справі та участі в заходах образотворчого мистецтва Харківського регіону.

Під час презентації художнього альбому, який до речі був ініційований до видання саме Художнім музеєм, пан Володимир наочно продемонстрував, які твори потрапили до альбому і як вони створювалися. Також Володимир Олексійович подарував музею одну зі своїх картин.