Вітання ректора ХНМУ з Днем медичного працівника

Шановні колеги!

Щиро вітаю вас з особливим святом – Днем медичного працівника!

Медики завжди користувалися великою повагою та пошаною. Саме лікарі супроводжують людину упродовж всього життя, стоять на сторожі її здоров’я, забуваючи про сон та власні справи, і невпинно продовжують нести свою місію.

Професія лікаря завжди була важливою, проте особливого значення вона набула під час війни. На вашу долю випало чимало випробувань. Вам довелося зіштовхнутися з новими реаліями та небаченими раніше викликами ‒ змінити білий халат на військову форму, а роботу у світлих кабінетах – на перебування у підвалах та бомбосховищах. Багато хто з вас працює в операційних, рятуючи життя військових та цивільних людей, що кожного дня страждають від російського агресора. Проте не забуваємо ми і про важливу роботу в тилу та нашу головну місію – навчання студентів, що вже долучаються до лав медиків.

Наші студенти, викладачі та колеги завжди вирізнялися особливою милосердністю та бажанням розвиватися, іти тільки вперед. Я пишаюся тим, що ви показали себе як справжні професіонали та не зупинилися перед труднощами, продовжуєте працювати на благо нашого міста та всієї України, наближуючи Перемогу.

У це свято я бажаю вам здоров’я, натхнення та життєвих сил. Нехай ваша праця більше ніколи не буде настільки важкою, як зараз! Все буде Україна!

Валерій Капустник, ректор університету