Відбувся візит делегації з Нідерландів

Події
11.11.2021

10 листопада до медичного вишу завітала делегація засновників громадської організації для батьків дітей з інвалідністю ”Parents2” із Нідерландів. До її складу увійшли директор громадської організації Рене Хубрегце, викладачка з медсестринства у Християнському університеті Неллі Оверслуйзен та волонтер для людей з обмеженими можливостями та їх родичів Віллем Пітер ван Кемпен.

Зустріч відбулася за ініціативою професорки кафедри педіатрії № 1 та неонатології Олени Ріги. Метою візиту стало обговорення можливостей співробітництва в галузі педіатричної паліативної допомоги, складання плану лекційного курсу для студентів, лікарів і академічної спільноти.

Вітаючи іноземних гостей у стінах ХНМУ, проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов наголосив, що паліативна медицина – це не тільки мода, але й вимога часу, і медичний університет намагається дотримуватися сучасних трендів. «Наразі в нашому виші ми створюємо Центр паліативної медицини. Завдання Центру – це освіта, наука та практична діяльність. Проте відбуватися це повинно в контексті міжнародної взаємодії, бо у світі існують міжнародні стандарти надання паліативної допомоги, і ми бажаємо, щоб вони були створені й в Україні. Об’єднуючи експертів, кваліфікованих міжнародних менеджерів, людей, що займатимуться освітою, наукою та мистецтвом, можна отримати результат, на який ми розраховуємо. Сподіваюся, під час нашої зустрічі ми зможемо окреслити напрями, цікаві і вам, і нам», – зазначив пан проректор.

Зі свого боку пан Рене Хубрегце нагадав, що співробітництво з представниками нашого університету розпочалося декілька років тому під час наукової конференції: «Ми дуже раді знову побувати у вашому навчальному закладі та маємо надію продовжити цю традицію і надалі. В України є велике бажання розвивати паліативну допомогу, сподіваюся, що ваш університет стане гарним прикладом для цього».

У ході візиту гості обговорили питання щодо подальшої співпраці у сфері підтримки дітей з особливими потребами. Завітавши до Народного музею, вони також ознайомилися з історією Харківського національного медичного університету та фантомними класами у Симуляційному центрі ННІ якості освіти.