Відбувся Саміт миру в Україні

23 вересня 2024 в онлайн форматі відбувся ювілейній 10-й Саміт миру в Україні, що був організований міжнародною миротворчою організацією HWPL при Департаменті глобальних комунікацій і ЕКОСОР ООН. Темою проведення Саміту миру цьогоріч є «Створення всесвітнього співтовариства миру через міжрегіональне співробітництво». Організація HWPL, яка реалізує мирні ініціативи з різними міжнародними організаціями по всьому світу, у 2024 р. зосередилася на створенні та зміцненні мереж з питань миру на місцевому рівні, ґрунтуючись на досвіді останніх 10 років.

Відзначання 10-ї річниці Саміту миру HWPL відбулося на передодні 18 вересня 2024 р. в Сеулі (Південна Корея), а також у період з 18 по 30 вересня у різних містах у 122 країнах світу. Під час проведення цих заходів презентувався міжнародний проєкт освіти миру HWPL, ініціатива щодо норм міжнародного права про мир (Декларація миру і припинення війн DPCW), а також інші миротворчі проєкти.

На українському Саміті миру розглядалися питання вирішення конфліктів, релігійної злагоди та імплементації правових інструментів для забезпечення тривалого миру. Захід мав на меті зібрати регіональних представників і створити мережі для розроблення мирних стратегій, адаптованих до кожного регіону, а також зміцнення регіональних мереж для подолання локальних загроз миру та активізації колективного потенціалу.

З боку ХНМУ до роботи Саміту миру долучилися співробітники відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи, а також викладачі кафедри судової медицини, медичного правознавства імені засл. проф. М.С. Бокаріуса ННІ з підготовки іноземних громадян.