Відбувся майстер-клас з імплантології

17 травня 2024 р. на базі Університетського стоматологічного центру ХНМУ відбувся офлайн-майстер-клас «Особливості дентальної імплантації для початківців на системі імплантів GMI, Іспанія».

На заході були присутні студенти II–V курсів стоматологічного факультету та лікарі-інтерни кафедри стоматології Навчально-наукового інституту післядипломної освіти ХНМУ. Тренінг включав у себе теоретичну та практичну частину, які провів сертифікований лектор фірми «GMI» Руслан Якименко. Також на майстер-класі були присутні проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов, проректор з науково-педагогічної (лікувальної) роботи Юрій Резуненко та деканеса стоматологічного факультету Наталія Савєльєва.

На теоретичній частині Руслан Якименко ознайомив здобувачів освіти з ключовими аспектами проведення імплантації зубів, класифікацією та сучасними системами імплантів та особливостями післяопераційного догляду. На практичній частині тренінгу було продемонстровано етапи дентальної імплантації. Лектору асистував студент ІІІ курсу Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Микита Лобур. Таким чином, було надано допомогу трьом військовослужбовцям у рамках благодійної програми «Від щирого серця», яка була започаткована ще у 2014 році з ініціативи керівництва ХНМУ та директорки УСЦ Марини Бірюкової. Програма спрямована на надання безкоштовної стоматологічної допомоги учасникам бойових дій.

Реалізація освітнього курсу дозволила студентам та лікарям-інтернам здобути нові знання та практичні навички з дентальної імплантації, а благодійний проєкт має великі перспективи щодо подальшого впровадження.